lördag 2 juli 2011

Smultronställe nummer tre


Om man inte har bråttom och ändå är på väg mot Uppsala-Stockholm-Västerås-hållet då är det här smultronstället helt klart värt ett besök. Om man gillar vackra miljöer och gamla slott så är det helt klart värt ett besök ändå - som en dagsutflykt. Strömsholms slott är ett riktigt pampigt barockslott som ligger i en vacker miljö. Det är ett av de kungliga slotten i Sverige och är därför tillgängligt för allmänheten att besöka. På dagtid finns det möjlighet att lösa entré för att komma in i slottet och även gå guidade turer. Det finns också café och butik i området.



När vi åkte förbi var vi på väg till Stockholm och kom därför på kvällen. Vi hade köpt med oss sallad från Rosalis i Örebro och när vi kom till Strömsholm var vi nästan helt ensamma i slottsparken. Det går alltså att åka dit även när det är stängt. Jag tyckte att man fick riktig "Jane-Austen-känsla" och jag blir alltid lika förvånad över hur fina miljöer det finns här i Sverige, bara runt hörnet.

Man kommer dit genom att svänga av E18 till höger (om man kommer från Örebro) vid Halstahammar, det står skyltat Strömsholm. Sen kör man ca 10 min rakt fram tills man kommer till Slottet.

1 kommentar:

  1. Vad vackert slott och miljö (like the colors)!
    Om det någon gång skulle filmas en Jane Austen film så kunde de allt använda denna plats :)

    Trevligt med dina smultronställen!
    KRAM

    SvaraRadera